Internațional

Lloyd Austin a anunțat la Kiev un nou ajutor militar american de 100 milioane de dolari

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunțat luni, în timpul unei vizite neanunțate la Kiev, un nou ajutor militar de 100 de milioane de dolari pentru Ucraina, promițând sprijin american pe termen lung, pe fondul îngrijorărilor tot mai mari cu privire la sustenabilitatea asistenței vitale a Statelor Unite, transmite Reuters.

https://www.facebook.com/zelenskiy.official / captură
Sursa: https://www.facebook.com/zelenskiy.official / captură

Lloyd Austin a anunțat pachetul de ajutor după o zi de întâlniri cu oficiali ucraineni, ultima tranșă incluzând arme precum arme antitanc, interceptoare de apărare aeriană și un sistem suplimentar de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS).

Oficialul american, însoțit de cel mai înalt general american din Europa, a fost fotografiat zâmbind și dând mâna cu președintele ucrainean Volodimir Zelenskii. Aceasta a marcat prima vizită a lui Austin la Kiev din aprilie 2022.

„Mesajul pe care vi-l aduc astăzi, domnule președinte, este că Statele Unite ale Americii sunt alături de dumneavoastră. Vom rămâne alături de dumneavoastră pe termen lung", i-a spus Austin lui Zelenski după o călătorie de o noapte cu trenul în Ucraina din Polonia.

Zelenski i-a spus lui Austin că vizita sa a fost „un semnal foarte important” pentru Ucraina. „Contăm pe sprijinul dumneavoastră”, i-a spus Zelenskiy lui Austin.

Statele Unite au oferit Ucrainei asistență de securitate în valoare de peste 44 de miliarde de dolari de când Rusia a lansat invazia sa în februarie 2022.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult