Sport

Oficialii de la Chișinău, în susținerea selecționatei R. Moldova: „Ați câștigat respectul și dragostea unei țări întregi”

Chiar dacă a pierdut ultimul meci din preliminariile EURO-2024 și nu a obținut calificarea la un turneu final, echipa națională a Republicii Moldova a scris istorie și a reușit să unească „toată Moldova”. Mai mulți oficiali de la Chișinău au venit cu mesaje de felicitare și susține pentru fotbaliștii moldoveni, după meciul cu Cehia.

„Felicitări echipei naționale de fotbal pentru întregul parcurs în preliminariile pentru Campionatul European. Ați ținut speranța vie până în ultimul moment. Ați reușit să uniți toată Moldova! Marile victorii încă ne așteaptă!”, a scris președinta Maia Sandu.

„Echipa națională a Moldovei a fost la un pas de calificare, dar a scris istorie. Indiferent de scorul obținut, noi suntem mândri de voi. Bravo, băieți! Vă mulțumim pentru muncă, emoții și speranțe!”, a menționat președintele Parlamentului, Igor Grosu.

„Mulțumim, băieți. Ați scris istorie pentru Republica Moldova și fotbalul moldovenesc. Capul sus, ați câștigat respectul și dragostea unei țări întregi! Suntem mândri de voi!”, a declarat prim-ministrul Dorin Recean.

Republica Moldova a încheiat preliminariile EURO-2024 pe locul patru în grupa E cu 10 puncte acumulate. Este cea mai bună prestație a „tricolorilor” într-o campanie preliminară. Până în ultima etapă, echipa națională a păstrat șanse la calificarea la un turneu final.

Echipa antrenată de Sergiu Cleșcenco a suferit doar 2 înfrângeri în opt partide și nu a pierdut niciodată pe teren propriu. Albania și Cehia s-au calificat la Campionatul European din 2024 din grupa E.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult