Internațional

Myanmar predă Chinei mii de suspecți de fraude în domeniul telecomunicațiilor

Autoritățile din Myanmar au predat Chinei 31.000 de suspecți de fraude în domeniul telecomunicațiilor de când ofițerii de aplicare a legii din ambele țări au lansat în septembrie o campanie de reprimare a escrocheriilor online, au anunțat marți autoritățile chineze, informează Reuters.

Reuters / Ambasada Myanmarului la Beijing
Sursa: Reuters / Ambasada Myanmarului la Beijing

Printre suspecți se numără 63 de „finanțatori” și lideri de grupări infracționale care au înșelat cetățeni chinezi cu sume mari de bani, a precizat Ministerul Securității Publice din China într-o declarație.

„Represiunea a obținut rezultate semnificative în luptă”, a precizat ministerul.

Peste 100.000 de persoane se angajează zilnic în fraude în domeniul telecomunicațiilor în cel puțin 1.000 de centre de înșelăciune din Myanmar, care are o graniță comună cu sud-vestul Chinei, a raportat presa de stat chineză.

Poliția chineză a început să ia măsuri drastice împotriva fraudei în septembrie, iar în această lună, poliția a lansat ceea ce a declarat că au fost„atacuri rapide” împotriva bandelor de infractori din Myanmar.

Liderul unei bande din Myanmar s-a sinucis săptămâna trecută în timp ce fugea de autoritățile din Myanmar, a anunțat poliția chineză. Trei membri ai bandei sale au fost ulterior predați poliției chineze.

În contextul în care escrocheriile în domeniul telecomunicațiilor din Myanmar care vizează cetățeni chinezi sunt în creștere, ministrul adjunct de externe Nong Rong a vizitat Myanmar în această lună, afirmând că China este pregătită să colaboreze cu Myanmar pentru a combate criminalitatea transfrontalieră, inclusiv jocurile de noroc online.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult