Politic

Dorin Recean a avut o întrevedere cu o delegație de deputați norvegieni. Securitatea energetică, în discuție

Pregătirile pentru începerea procesului de negociere cu Uniunea Europeană, dar și asigurarea securității energetice a țării noastre s-au numărat printre principalele subiecte abordate la Guvern de Dorin Recean și mai mulți deputați norvegieni.

gov.md
Sursa: gov.md

Potrivit Executivului, Dorin Recean a exprimat apreciere pentru aportul Norvegiei în susținerea proiectelor energetice din țara noastră și oferirea sprijinului financiar necesar pentru depășirea provocărilor.

„Componenta energetică este prioritară atunci când vorbim despre redresarea economică. Iată de ce ne concentrăm atenția pe consolidarea capacităților energetice ale țării, în mod special pe investiții în energia verde regenerabilă, eficientă și durabilă. Știm că Norvegia este foarte bine pregătită la capitolul respectiv, iar expertiza voastră în acest sens ne-ar fi de ajutor”, a spus premierul Dorin Recean.

În cadrul întâlnirii s-a vorbit și despre acțiunile întreprinse de autoritățile de la Chișinău pentru a face față tuturor provocărilor din ultima perioadă, inclusiv pentru a combate dezinformarea și alte amenințări hibride din partea Rusiei, dar mai ales pentru a avansa pe segmentul integrării europene.

Parlamentarii de la Oslo au subliniat faptul că prezența lor la Chișinău este o confirmare a susținerii și solidarității poporului norvegian pentru cetățenii Republicii Moldova. Oficialii au declarat că vor continua să sprijine Republica Moldova și Ucraina în procesul de apropiere de standardele blocului comunitar.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult