Politic

Probleme de securitate și integrarea europeană, discutate de Maia Sandu și Volodimir Zelenski

Cooperarea bilaterală, inclusiv sporirea securității energetice și investițiile în drumurile și căile ferate din Republica Moldova, au fost câteva dintre subiectele discutate, la Kiev, de șefa statului Maia Sandu și omologul său ucrainean Volodimir Zelenski. Liderul de la Kiev a declarat că „este foarte simbolic că astăzi, la 10 ani după ce ucrainenii au decis în sfârșit viitorul lor, Ucraina este vizitată de președinta Moldovei Maia Sandu.”

Maia Sandu a scris pe pagina sa de Facebook că a avut o discuție productivă cu liderul de la Kiev, subliniind angajamentul celor două țări pentru libertate și viitorul comun în UE.

„Am discutat despre problemele de securitate, extinderea exporturilor noastre prin Moldova și cooperarea transfrontalieră, provocările energetice cu care se confruntă țările noastre și, desigur, integrarea noastră europeană”, a scris Volodimir Zelenski.

Între timp, Reuters scrie că în cadrul unei conferințe de presă comune cu Volodimir Zelenski și președintele Consiliului European, Charles Michel, Maia Sandu a îndemnat Uniunea Europeană să dea dovadă de „rapiditate și unitate” în ceea ce privește candidaturile Republicii Moldova și Ucrainei la aderarea blocul comunitar.

Amintim că marți președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, Volodimir și Olena Zelenski au adus omagiu victimelor Revoluției Demnității, la Kiev

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult