Eurovision

TRM dă startul etapei naționale a concursului EUROVISION 2024

Începând cu data de 22 noiembrie, Instituția Publică Compania „Teleradio-Moldova” dă startul etapei naționale Eurovision 2024. Interpreții care doresc să reprezinte țara la cel mai prestigios concurs european de muzică, ​​​​​​​care se va desfășura în mai 2024 în Suedia, se pot înscrie în competiție.

Pentru a fi înscriși în concurs, pretendenții trebuie să depună cererea de înregistrare, descrierea proiectului, materialele audio pe suport digital și o listă de formulare, până pe 22 decembrie.

Conținutul dosarului de participare și întregul regulament al concursului pot fi accesate pe site-ul https://eurovision.md/. De asemenea interpreții au două obțiuni pentru aplicarea dosarului, în format electronic sau pe suport de hârtie la Centrul de Colectare Eurovision 2024, care se află la adresa: municipiul Chișinău, șoseaua Hâncești 64, TV Moldova 1 (anticamera). Piesa înscrisă în concurs trebuie să fie originală, să nu depășească durata de trei minute și să nu fi fost publicată înainte de 1 septembrie 2023.

Selecția Națională pentru desemnarea reprezentantului țării noastre la EUROVISION 2024 șe va desfășura în trei etape: examinarea dosarelor; audierea live; finala națională.

Concursul Muzical Eurovision 2024 este programat să fie cea de-a 68-a ediție a Concursului Muzical Eurovision. Organizat de Uniunea Europeană de Difuziune (EBU) și de postul de televiziune gazdă, Sveriges Television (SVT).

Orașul Malmö, situat în sudul Suediei, a fost selectat drept gazdă pentru cea de-a 68-a ediție a competiției muzicale Eurovision Song Contest 2024. Prima semifinală a concursului se va desfășura marți, 7 mai, iar cea de-a doua – joi, 9 mai. Marea finală a Eurovision Song Contest 2024 urmează să aibă loc sâmbătă, 11 mai.

Republica Moldova participă la Concursul Internațional „Eurovision” din anul 2005. În acel an, țara noastră, reprezentată de formația „Zdob și Zdub”, s-a plasat pe locul șase. Trupa „SunStroke Project” a obținut în 2017 cel mai bun rezultat, ocupând locul trei la acest concurs.

Doina  Pozdirca

Doina Pozdirca

Autor

Citește mai mult