Electorala

Duminică, în satul Aluatu, raionul Taraclia, va avea loc turul doi al votării repetate

Mâine, 3 decembrie, în satul Aluatu din raionul Taraclia va avea loc turul doi al votării repetate pentru alegerea primarului localității, informează Comisia Electorală Centrală. Pentru mandatul de primar candidează concurenții electorali din partea Partidului Politic „Partidul Schimbării” și a Partidului Politic „Partidul Socialiștilor din Republica Moldova”.

Potrivit CEC, în localitate va fi deschisă o singură secție de votare, pe listele electorale de bază fiind incluși 770 de alegători. Secția de vot va fi deschisă în intervalul de timp 07:00 și 21:00. Pentru acest scrutin au fost tipărite 768 de buletine de vot (500 în limba română și 268 în limba rusă).

Pentru ca alegerile să fie declarate valabile, la ele trebuie să participe cel puțin 20% din numărul persoanelor înscrise în listele electorale.

Totodată, Comisia Electorală Centrală informează că, până astăzi la ora 14:00, alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare pot solicita urna de vot mobilă la domiciliu. Ei pot solicita urna mobilă și în ziua votării, până la ora 14:00, cererea fiind însoțită și de un certificat medical.

Amintim că, urmare organizării alegerilor locale generale din 5 noiembrie, s-a constatat că în opt localități din țară a fost înregistrată o participare mai mică decât ¼ din numărul de persoane înscrise în listele electorale, inclusiv în satul Aluatu, raionul Taraclia. După desfășurarea votării repetate pe data de 19 noiembrie 2023, în această localitate niciunul dintre cei trei candidați la funcția de primar nu a acumulat mai mult de jumătate din numărul voturilor valabil exprimate, pentru a fi ales din primul tur.

Citește mai mult