Internațional

SUA anunță o contribuție de 3 miliarde de dolari la cel mai mare fond climatic din lume

Vicepreședinta Statelor Unite ale Americii, Kamala Harris, a anunțat sâmbătă la COP28 de la Dubai, o contribuție de trei miliarde de dolari la Fondul verde pentru climă, informează AFP, preluată de news.ro.

„Sunt mândră să anunț un nou angajament de 3 miliarde de dolari pentru Fondul verde pentru climă, care ajută țările în curs de dezvoltare să investească în reziliență, energie curată și soluții bazate pe natură”, a declarat Kamala Harris, aflată la cea de-a 28-a Conferință ONU privind schimbările climatice în locul președintelui Joe Biden.

Ultimul angajament al Washingtonului a fost făcut de Barack Obama în 2014 (pentru 3 miliarde de dolari), în timp ce multe alte țări și-au reînnoit între timp contribuțiile. La summitul COP 28 de la Dubai participă și președintele român, Klaus Iohannis.

Șeful statului român a declarat cu acest prilej că România are unele dintre cele mai scăzute emisii de gaze cu efect de seră pe cap de locuitor din Uniunea Europeană și este ferm angajată să accelereze măsurile de atenuare a schimbărilor climatice.

Citește mai mult