Internațional

Iarna intră în drepturi. Mai multe țări europene sunt acoperite de nămeți

Iarna intră în drepturi, iar ninsorile abundente au perturbat traficul aerian și feroviar în mai multe țări europene. În sudul Germaniei, precipitațiile abundente au întrerupt parțial traficul terestru și cel aerian. Căile ferate germane și aeroportul din Munchen nu au putut face față nămeților, iar sute de pasageri au așteptat ore în șir pentru a-și continua drumul. Șoferii sunt rugați să fie prudenți pe autostrăzi. Cehia, Austria și Elveția au fost, de asemenea, grav afectate de vremea rea.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

Mai multe țări din Europa Centrală s-au transformat într-un tărâm al zăpezii peste noapte, iar ninsorile abundente au dus la întreruperi în activitatea transportului public, la anulări și întârzieri ale zborurilor, la blocaje pe șosele.

Regiunea Bavaria este sub nămeți, iar aeroportul din Munchen și-a suspendat activitatea pentru mai multe ore: toate zborurile au fost anulate cel puțin până duminică dimineața. Până la prânz, în jur de 320 de zboruri din cele 760 programate au fost anulate. Pasagerii au fost sfătuiți să verifice situația zborurilor înainte de a pleca spre aeroport.

Vremea severă a perturbat de asemenea legăturile feroviare în Bavaria. Serviciile regionale și pe distanță lungă spre și dinspre Munchen au fost suspendate temporar, inclusiv legăturile cu orașele austriece Salzburg și Innsbruck. Pe site-ul oficial al Căilor Ferate a fost plasat un anunț despre perturbări în circulația trenurilor în sudul țării. Poliția din Munchen a recomandat șoferilor să se abțină de la călătorii, iar cei care au riscat să pornească la drum au trebuit mai întâi să le scoată de sub nămeți.

„Întotdeauna se întâmplă așa cu încălzirea globală, știți. Înainte era foarte cald, iar acum este foarte multă zăpadă.”

Mașini împotmolite în zăpadă, accidente, ambuteiaje kilometrice și în Cehia, unde debutul iernii, de asemenea, a provocat, probleme. În regiunea Boemia de Sud a fost declarată stare de urgență. Statul de zăpadă de peste 25 de centimetri a complicat traficul, iar alimentarea cu energie electrică a fost întreruptă în mai multe zone. Peste șase mii de gospodării au rămas fără lumină. Meteorologii prognozează ninsori abundente și duminică.

În Austria o alunecare de teren și copacii rupți au blocat parcarea unui club de noapte și un pod, iar peste 91 de persoane au rămas blocate până dimineața. De asemenea, sunt probleme cu traficul feroviar și cu alimentarea cu energie. În partea de vest a țării, riscul de avalanșe este ridicat. Aceeași situație este și în zonele muntoase din Elveția.

Citește mai mult