Internațional

Vin sărbătorile! Tot mai multe orașe ale lumii se pregătesc de Crăciun

Tot mai multe orașe ale lumii îmbracă straie de sărbătoare. În decembrie, toate metropolele strălucesc în lumina sutelor de led-uri, îmbracă cele mai frumoase haine și își așteaptă turiștii din toate colțurile lumii. Nu sunt lipsă de Crăciun nici târgurile tradiționale, colorate și pline de veselie. Acolo unde vinul fiert are cel mai bun gust, unde cozonacul ne aduce aminte de copilărie, iar oamenii par mai veseli și mai liniștiți.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

Feerie de lumini în centrul Bucureștiului. Mii de oameni de toate vârstele s-au bucurat de deschiderea târgului de Crăciun. Curioșii s-au adunat în centrul capitalei și în cartierul Drumul Taberei pentru a asculta colinde și pentru a admira luminițele, pomii împodobiți festiv și pentru a savura mâncarea tradițională. Iar cei micii sau înghesuit pentru a-i scrie o scrisoare Moșului.

„I-am scris o scrisoare lui Moș Crăciun în care îi spuneam: Dragă Moș Crăciun, te rog să-mi aduci ce-mi doresc.”

Târgul de Crăciun va rămâne deschis până pe 27 decembrie.

Atmosferă de sărbătoare și în capitala Bulgariei, orașul Sofia. În acest an, pomul de Crăciun a fost instalat în zona pietonală nou desemnată din jurul Catedralei Sf. Alexandru Nevski și a templului Sf. Sofia. Pe tot parcursul lunii decembrie, piața va găzdui concerte de Crăciun și alte evenimente pentru rezidenți și vizitatori. Moș Crăciun va fi la datorie pentru a face poze cu copiii și pentru a le asculta dorințele.

Atmosferă de basm și în Piața Primăriei din Tallinn. Tărâmul de poveste este înfrumusețat cu brazi, diverse decorațiuni și mulțime de luminițe. Comercianții oferă preparate estoniene de Crăciun, de la budincă neagră și varză acră până la turtă dulce și băuturi calde, precum și diverse obiecte de artizanat. Copiii se pot bucura de caruseluri și un divers program festiv. Mâine, prima duminică de Advent, este ziua când credincioșii catolici vor aprinde Lumânarea Speranței. Piața din Tallinn, încoronată cu titlul de cea mai bună piață de Crăciun din Europa în 2019, va fi deschisă până pe 7 ianuarie.

Și Lituania a aprins luminițele de sărbători în marile orașe. În capitala Vilnius, localnicii și turiștii s-au bucurat de inaugurarea luminilor cu un grandios concert. După ce anul trecut a cheltuit 230 de mii de euro pe un brad în formă de tort, de data aceasta Vilnius a optat pentru un brad real și mult mai ieftin. Pomul este minimalist și amintește de brazii care decorează casele locuitorilor cu luminițe confortabile și cadouri sub brad. În jurul bradului zumzăie și tradiționalul Târg de Crăciun. Luminile vor fi aprinse în fiecare zi în timpul sărbătorilor, până la 7 ianuarie.

Milioane de lumini și în orașul Draper, din statul american Utah, care se bucură de o strălucire festivă, cu faimosul său Copac al Luminii. Peste trei milioane de luminițe au fost aprinse pentru a întregi tabloul de basm în cadrul unei ceremonii speciale. Pomul Vieții este mai mult decât un simplu ornament de sărbători, pomul este descris în Cartea lui Mormon, o carte sacră, asemeni Bibliei, iar peste 60% dintre locuitorii din Draper sunt adepți ai credinței mormone.

Citește mai mult