Sport

„Dacia” s-a calificat în play-off

Dacia-Buiucani Chișinău este ultima echipă ce a obținut calificarea în faza a doua a Super-Ligii moldovenești de fotbal. Într-un meci al etapei a 14-a, formația antrenorului Viorel Frunză a învins în deplasare pe concitadina Zimbru cu scorul de 2:1.

facebook.com/fcdaciabuiucani
Sursa: facebook.com/fcdaciabuiucani

"Galben-verzii" au deschis scorul în minutul 22 prin fundașul din Guinea Fode Camara, însă Dacia-Buiucani a răsturnat scorul prin golurile marcate de Ilie Botnari și Eugen Zasavițchi. Primul a egalat în minutul 37, iar al doilea a marcat din penalty golul decisiv în minutul 71.

După această victorie, Dacia-Buiucani a adunat 12 puncte și a devansat cu 2 puncte pe FC Florești. Formația pregătită de Nicolae Țurcan a învins în ultima etapă pe Milsami Orhei cu scorul de 1:0, însă va juca - începând din luna martie - în Liga 1.

De înfrângerea "vulturilor roșii" a profitat la maximum Petrocub Hâncești. Discipolii lui Andrei Martin i-au surclasat pe Spartanii-Sportul Selemet cu 7:0 și au încheiat sezonul regular pe locul secund. Ambele formații au totalizat câte 28 de puncte, însă datorită meciurilor directe favorabile, Petrocub și Milsami au făcut rocadă în clasamentul final al primei faze de campionat, iar hânceștenii vor susține în faza a doua 6 meciuri pe teren propriu. De partea cealaltă, orheienii vor juca 5 meciuri pe teren propriu și 5 în deplasare.

Campioana de toamnă Sheriff Tiraspol a încheiat sezonul regular cu o înfrângere: 1:3 în deplasare cu CSF Bălți. În aceste condiții, formația pregătită de ucraineanul Roman Pilipciuk a suferit două înfrângeri consecutive într-o săptămână, lucru extrem de rar în utlimii ani.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult