Internațional

Israelul afirmă că forțele terestre operează în întreaga Fâșie Gaza

Forțele terestre israeliene s-au confruntat cu luptătorii Hamas în întreaga Fâșie Gaza, a declarat duminică armata israeliană, în cel mai clar indiciu de până acum că ofensiva terestră planificată în sudul enclavei, plin de refugiați, a început, în timp ce bombardamentele israeliene au ucis și rănit zeci de palestinieni, scrie Reuters.

Reuters
Sursa: Reuters

Gruparea militantă palestiniană Hamas a declarat că luptătorii săi s-au confruntat cu trupele israeliene la aproximativ 2 km de orașul Khan Younis.

Locuitorii, dintre care mulți s-au mutat acolo pentru a fugi de atacurile anterioare din conflictul israeliano-palestinian, au declarat că auzeau focuri de tancuri și se tem că se pregătește o nouă ofensivă terestră israeliană.

Armata israeliană a ordonat anterior populației să evacueze unele zone din interiorul și din apropierea orașului Gaza, dar nu a făcut niciun anunț privind un nou atac terestru în sud.

„FDI (Forțele de Apărare ale Israelului) continuă să își extindă operațiunea terestră împotriva centrelor Hamas în toată Fâșia Gaza”, a declarat presei la Tel Aviv purtătorul de cuvânt, contraamiralul Daniel Hagari. „Forțele se află față în față cu teroriștii și îi ucid”.

La începutul zilei de luni, presa Hamas a citat serviciile de urgență care au declarat că o lovitură israeliană a ucis trei lucrători civili în orașul Gaza, în nordul enclavei de coastă.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult