Social

Veteranii războiului de la Nistru cer alocații mai mari. Autoritățile dau asigurări că va fi găsită o soluție

Mai mulți veterani ai războiului de la Nistru au protestat astăzi la Parlament, din motiv că în proiectul bugetului de stat pentru anul viitor nu s-a regăsit și majorarea alocației pentru ei cu 300 de lei. Deputatul PAS, Boris Marcoci, a transmis problema în plenul Legislativului, chiar în timp ce era dezbătut documentul. Ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, a dat asigurări că va fi găsită o soluție.

imagine simbol
Sursa: imagine simbol

„Din 11 raioane au venit aici veteranii, că au observat că nu este în Buget. Rugăm încă o dată, din numele veteranilor, ca să fie inclusă în Bugetul 2024 alocația lunară”, menționează deputatul PAS Boris Marcoci.

„Înțelegem necesitatea, nimeni nu punem la îndoială. Respect această categorie de persoane. Au fost cei care au apărat integritatea teritorială a Republicii Moldova. Cu siguranță noi înțelegem contextul și înțelegem necesitatea și vom depune efort ca să găsim soluții”, a subliniat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru.

De precizat că, începând cu 1 aprilie 2023, alocațiile veteranilor războiului de la Nistru au fost majorate cu 250 de lei. În funcție de categorie, suma primită lunar de veterani variază între 800 și 1800 de lei.

Citește mai mult