Social

Armata rusă a lansat de dimineață rachete asupra Ucrainei: Kievul, sub atac

Forțele aeriene ucrainene au avertizat în această dimineață asupra lansărilor armatei ruse de rachete de croazieră de la bombardierele strategice Tu-95MS asupra Ucrainei, scrie UNIAN.

După cum a raportat Forțele Aeriene ale pe Telegram, ora aproximativă a anunțului de alertă aeriană în regiunile de sud și est - 06:30. Acolo s-a remarcat că primul grup de rachete în regiunea Harkov în direcția regiunii Dnipropetrovsk, dar cursul se poate schimba. „Nu ignorați alerta aeriană”, - a îndemnat Forțele Aeriene.

Potrivit AFP, orașul Harkov a fost lovit de mai multe rachete rusești, au anunțat autoritățile locale în noaptea de joi spre vineri, raportând cel puțin un rănit.

Raioanele Kholodnohirskyi și Shevchenkivskyi au fost de asemenea atinse de atacuri, a adăugat el, precizând că "potrivit primelor informații, proiectilele erau rachete S-300.

Clădiri de locuințe au fost avariate, a spus șeful administrației militare regionale, Oleg Synegubov, pe Telegram, indicând că a fost preluată o persoana rănită.

În jurul orei 7 dimineața, rachetele de deasupra orașului Dnipro și-au schimbat direcția spre vest. După ce au survolat regiunile Kirovograd și Cherkasy în direcția regiunii Kiev. Rachetele s-au îndreptat spre Kiev din direcția sud. La ora 7:38, forțele armate din Kiev a raportat că apărarea aeriană opera la periferia Kievului.

La ora 7:41, un alt grup de rachete a fost detectat în districtul Chuguev din regiunea Harkov, îndreptându-se spre regiunea Dnipropetrovsk.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult