Politic

Pregătiri pentru reuniunea Consiliului European. Maia Sandu, convorbiri telefonice cu președintele Lituaniei și premierii Danemarcei și Italiei

Reformele implementate de autoritățile de la Chișinău în vederea modernizării Republicii Moldova au fost subiectele discutate de președinta Maia Sandu în cadrul unei convorbiri telefonice cu președintele Lituaniei, Gitanas Nausėda, cu șefa Guvernului Regatului Danemarcei, Mette Frederiksen și cu Președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene, Giorgia Meloni.

Potrivit unui comunicat emis de Președinția R. Moldova, Maia Sandu a accentuat angajamentul ferm al Chișinăului de a urma calea europeană.

Astfel, cu președintele Lituaniei, Maia Sandu a discutat despre importanța colaborării continue între țările noastre pentru a întări capacitățile instituțiilor publice din Moldova, esențiale în procesul de integrare europeană.

În dialogul cu prim-ministra daneză, șefa statului a salutat inițiativa de a deschide ambasada Danemarcei la Chișinău anul viitor, un pas important în consolidarea relațiilor bilaterale.

Totodată, în conversația cu prim-ministra italiană Meloni, a fost subliniată importanța legăturilor comerciale între Chișinău și Roma.

Amintim că anterior, purtătorul de cuvânt al Guvernului, Daniel Vodă, a declarat că autoritățile de la Chișinău vor depune tot mai multe eforturi concentrate pe plan extern, pentru a promova mesajul de integrare europeană a Republicii Moldova. Acțiunile au loc în contextul în care au rămas zile numărate până la reuniunea Consiliului European de la mijloc de decembrie, când se va decide posibila deschidere a negocierilor de aderare a R. Moldova la UE.

Citește mai mult