Electorala

Alegeri repetate în satul Aluatu din raionul Taraclia. Până la ora 12:00 au votat 80 de persoane

În satul Aluatu din raionul Taraclia astăzi, 17 decembrie, are loc votarea repetată în cel de-al doilea tur al alegerilor pentru funcția de primar. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, procesul se desfășoară în regim normal. Până la ora 12:00, a fost înregistrată o participare de 10,4% (80 de alegători, dintre care 34 sunt femei 46 sunt bărbați).

În localitate este deschisă o singură secție de votare, iar la urnele de vot sunt așteptați 776 de alegători. Comisia Electorală Centrală menționează că în cursă sunt înscriși aceiași doi candidați – de la Partidul Schimbării și de la Partidul Socialiștilor.

„La votarea repetată în cel de-al doilea tur de scrutin, se consideră ales candidatul care a obținut cel mai mare număr de voturi. Totodată, în conformitate cu prevederile Codului electoral, votarea repetată se consideră valabilă indiferent de numărul alegătorilor care au participat la votare”, se arată în comunicat.

Amintim că, CEC a declarat nevalabile alegerile în satul Aluatu din 3 decembrie, constatând că la scrutin au participat mai puțin de 20% din numărul de persoane înscrise în listele electorale.

Citește mai mult