Social

Sfaturile specialistului pentru o alimentație sănătoasă de sărbători

În plină perioadă a sărbătorilor de iarnă, mesele copioase devin o tradiție în multe case. Cu toate acestea, să ne amintim de importanța sănătății și a alegerilor alimentare raționale. În acest sens, medicul nutriționist Sergiu Munteanu, ne oferă mai multe sfaturi și recomandări.

Deși sărbătorile sunt asociate cu mâncăruri abundente, este esențial să nu neglijăm legumele și fructele proaspete din alimentație. Totodată, trebuie să fim atenți la cantitatea de alimente pe care o consumăm, dar și cum combinăm felurile de mâncare într-un meniu.

„Carnea foarte mult iubește legumele. Ca să nu avem impactul negativ al cărnii trebuie să fie salate, legume coapte sau proaspete. A doua cea mai mare problemă este consumul de grăsime împreună cu alcoolul. Aceste două substanțe sunt metabolizate de către ficat, această combinație trebuie evitată, sau consumul moderat al alcoolului”, menționează Sergiu Munteanu.

Potrivit specialistului o combinație destul de periculoasă pentru organism este consumul de proteină de origine animală cu proteina de origine vegetală.

Doina  Pozdirca

Doina Pozdirca

Autor

Citește mai mult