Eurovision

LIVE // Selecția Națională Eurovision 2024

Urmărește în direct Selecția Națională Eurovision 2024, la Moldova 1. Precizăm că, inițial, în concurs s-au înscris 51 de dosare, iar pentru etapa audițiilor live au fost admise 32 de piese, iar doi concurenți s-au retras. Prin urmare, 30 de piese vor fi audiate de un juriu profesionist care va selecta finaliștii Selecției Naționale Eurovision 2024.

Finala Națională se va desfășura pe 17 februarie.

Punctajul va fi acordat în proporție de 100% de către juriu. Componența echipei de jurizare va fi făcută publică doar în ziua etapei respective. Juriul va fi format dintr-un număr impar de membri (minim 3, maximum 5) și va fi diferit de cel din Finala Națională. Conform Regulamentului, criteriile de apreciere ale pieselor sunt: linia melodică, originalitatea piesei și interpretarea.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. Semifinalele vor avea loc pe data de 7 și 9 mai, iar țara câștigătoare va fi desemnată în cadrul finalei de pe 11 mai.

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa Soarele și Luna. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa Hey mamma.

Bogdan Nigai

Bogdan Nigai

Autor

Citește mai mult