Sport

Mourinho, demis de la AS Roma

Jose Mourinho a fost demis din funcția de antrenor al echipei AS Roma. Conducerea clubului a decis să pună capăt colaborării cu renumitul tehnician portughez în urma rezultatelor slabe din ultimul timp.

asroma.com
Sursa: asroma.com

"I Giallorossi" au obținut doar o victorie în ultimele 6 meciuri de campionat și au ajuns pe locul 9 în clasament. Echipa a fost eliminată din Cupa Italiei în faza sferturilor de finală de marea sa rivală din Cetatea Eternă, Lazio Roma.

În Liga Europei, AS Roma s-a clasat pe locul 2 într-o grupă cu Slavia Praga, Servette Geneva și Sheriff Tiraspol.

Jose Mourinho a preluat conducerea băncii tehnice la AS Roma în luna iulie a anului 2021. El a scris istorie chiar în primul sezon, atunci când formația romană a triumfat în Liga Conferințelor UEFA. A fost primul trofeu european major al clubului.

Joze Mourinho este unul dintre cei mai titrați antrenori din fotbal. El a antrenat pe FC Porto, Chelsea Londra, Internazionale Milano, Real Madrid, Manchester United și Tottenham Hotspur. A cucerit numeroase titluri în Portugalia, Anglia, Italia și Spania. Cu FC Porto și Internazionale Milano a cucerit trofeul suprem în fotbalul continental la nivel de echipe de club - Liga Campionilor.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult