Sport

Radu Albot nu renunță la visul olimpic! Tenismanul moldovean țintește participarea la Olimpiada de la Paris

Tenismanul moldovean Radu Albot are ca obiectiv calificarea la Jocurile Olimpice, programate vara viitoare. Radu are șanse reale de a ajunge la cel mai important eveniment sportiv al anului.

"Aș vrea foarte mult să particip la Olimpiada de la Paris din acest an. Ar fi o experiență interesantă. Ar trebui puțin să urc în clasament. Pentru orice sportiv este un vis de a ajunge la Jocurile Olimpice. Până acum Olimpiada a fost în Brazilia, apoi în Japonia, iar acum va fi în Europa, mai aproape de casă. Putem spune că vom juca acasă. Cu siguranță vreu să ajung acolo.", a declarat Radu Albot

Radu a mai participat o singură dată la Olimpiadă, la cea din 2016, de la Rio de Janeiro. La debutul său la Jocurile Olimpice, Albot a trecut de primul tur, însă a fost învins într-al doilea de croatul Marin Cilic, la acea vreme un tenisman de top. Radu Albot s-a calificat și la Olimpiada de la Tokyo în 2021, însă s-a retras înaintea competiției din motive de sănătate. Acum, tenismanul moldovean visează să ajungă pentru a doua oară la Jocurile Olimpice, iar pentru asta și-a trasat obiectivul clar, cel care îl poate duce la Paris.

"Asta e tot ce trebuie să faci, să urci în clasament. E foarte simplu. La moment sunt pe locul 130, ceea ce nu cred că este de ajuns. Mulți din cei calificați pot refuza participarea. Așa că ideal ar fi să fiu în Top-60 pentru a fi sigur de calificare pentru că tabloul principal e din 64, dar dacă să spun o cifră, cred că Top-100 va fi suficient.", a dezvăluit Radu Albot

Până a începe drumul spre "visul olimpic", Albot are o altă misiune, cea de-a ajuta echipa națională a Republicii Moldova în Cupa Davis. Cel mai bun tenisman moldovean a revenit după o perioadă îndelungată în lotul național, reprezentativa țării noastre având programat meci cu Uruguayul în play-off-ul Grupei Mondiale-2 la începutul lunii februarie.

Echipa învingătoare va lupta în continuare pentru promovarea în prima Grupă Mondială.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult