Sport

Liderul mondial al tenisului feminin, Iga Swiatek, s-a calificat dramatic în Turul 3 al primului turneu de Mare Șlem al anului, Australian Open

Iga Swiatek a învins-o pe americanca Danielle Collins după ce a avut o revenire spectaculoasă în setul decisiv. Swiatek s-a impus destul de greu în primul set, cu scorul de 6:4, după ce a fost condusă cu 1:3. Însă, în setul al doilea ea a fost învinsă fără drept de apel, scor 3:6.

În setul decisiv americanca a condus cu 4:1, dar Swiatek a avut o revenire senzațională și a câștigat cu 6:4.

"Doamne! Nici nu știu cum am reușit. Sincer, mă vedeam deja la aeroport. Danielle a jucat perfect, dar știam că e greu ca cineva să păstreze acel nivel. Am așteptat să apară erorile. Sunt foarte mândră de mine pentru că nu a fost deloc ușor. Am luptat pentru fiecare minge. Nu aveam nici un fel de idee cum să reacționez în fața loviturilor ei.", a declarat tenismena Iga Swiatek

După ce a pierdut partida cu Șwiontek, Danielle Collins a făcut un anunț neașteptat. Ea a dezvăluit că se retrage din tenis la finalul acestui sezon.

O altă americancă, Jessica Pegula, finalistă la Turneul Campioanelor de anul trecut, a fost eliminată prematur de la Australian Open. Ea a fost învinsă în runda a doua de reprezentanta Franței, Clara Burel. Favorita numărul 5 a turneului feminin de la Melbourne, Pegula a pierdut în două seturi - scor 4:6 2:6 - o partidă ce a durat o oră și 11 minute.

Clara Burel va juca în runda următoare cu o altă tenismenă franceză, Océane Dodin.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult