Sport

Haaland a fost desemnat fotbalistul anului 2023 la gala Globe Soccer Awards

Erling Haaland a fost desemnat jucătorul anului la gala Globe Soccer Awards, desfășurată în Emiratele Arabe Unite. Atacantul norvegian al grupării Manchester City a obținut cele mai multe voturi din partea Asociației Cluburilor Europene.

Erling Haaland și-a primit premiul la gala fastuoasă de la Dubai.

"Joc la un club fantastic, iar tot ce am obținut este cu sprijinul administrației clubului și a staff-ului tehnic. Liga Campionilor este preferata mea, iar când am cucerit trofeul a fost un vis devenit realitate.", a declarat fotbalistul Erling Haaland

Norvegianul a avut un an senzațional în 2023, câștigând toate trofeele importante cu Manchester City, cel al Ligii Campionilor, Cupa Angliei și titlul în Premier League. Mai mult, el a fost și golgheterul ediției precedente a Ligii Campionilor.

Tot la gala Globe Soccer Awards, antrenorul anului a fost ales Josep Guardiola, iar formația pe care o antrenează, Manchester City, a fost desemnată echipa anului.

La aceeași gală, și celebrul Cristiano Ronaldo s-a ales cu trofee. Portughezul a obținut premiile pentru cel mai bun jucător din Orientul Mijlociu, premiul Globe Soccer Maradona pentru cele mai multe goluri marcate într-un an calendaristic și jucătorul preferat al fanilor.

Aitana Bonmati, componentă a clubului Barcelona și a echipei naționale a Spaniei, a fost desemnată cea mai bună fotbalistă.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult