R. Moldova și Ucraina își propun să îmbunătățească situația din domeniul justiției cu ajutorul României
În calea aderării la Uniunea Europeană, Republica Moldova se angajează într-un amplu proces de reformare a sistemului judiciar, anunță președintele Parlamentului, Igor Grosu. În ciuda dificultăților și rezistenței întâlnite în calea acestei transformări, oficialul declară că autoritățile moldovenești sunt determinate să aducă schimbări semnificative în sectorul justiției.
„Reforma justiției reprezintă unul din cele mai ambițioase angajamente asumate de Republica Moldova pe calea aderării la Uniunea Europeană. Această reformă este complicată, cu multă rezistență din sistem, dar voința noastră și a cetățenilor este mai mare”, a scris Igor Grosu pe o rețea de socializare după ședința comună a comisiilor juridice din parlamentele R. Moldova, României și Ucrainei.
Potrivit oficialului, ședința comună a fost organizată cu scopul de a capitaliza experiența României în reformarea sistemului judiciar și găsirea unor soluții comune pentru avansarea și îmbunătățirea situației în domeniul justiției în R. Moldova.
„Împreună cu parlamentari, judecători, societatea civilă vom identifica soluții să avansăm și să îmbunătățim situația în domeniul justiției”, a subliniat Igor Grosu.
Autoritățile din Republica Moldova și Ucraina recunosc avantajul pe care îl are România în acest domeniu și au exprimat încrederea în sprijinul și experiența țării vecine pentru a depăși provocările întâmpinate în procesul de reformare a sectorului justiției.