Social

Cum tratăm parodontoza. Recomandările specialiștilor

Mobilitatea dentară este o condiție în care dinții încep să se miște sau să devină mai mobili decât în mod normal. Aceasta poate fi cauzată de o varietate de factori, inclusiv probleme cu gingiile, parodontita (inflamația țesuturilor care susțin dinții), traume sau alte afecțiuni dentare. Care poate fi cauza acestor probleme și cum le putem remedia, aflăm de la medicul stomatolog Ana Bolduratu.

În mare măsură parodontoza apare în urma igienei orale insuficiente, iar complicațiile acesteia duc la acumularea de plăci bacteriene și tartru, care pot provoca inflamații în jurul dinților.

„În vederea evitării mobilității dinților și apariției diferitor afecțiuni dentare se recomandă menținerea danturii prin igienizările profesionale, șinarea dinților în unele cazuri și detartrajul.”, spune medicul stomatolog.

Pentru a avea o dantură sănătoasă este important să adoptăm o igienă orală riguroasă.

„În primul rând, trebuie să ținem cont de periajul dentar regulat de cel puțin două ori pe zi, să utilizăm ața dentară sau alte mijloace de curățare între dinți pentru îndepărtarea plăcii bacteriene în zonele greu accesibile. De asemenea, putem utiliza și irigatorul bucal și cel mai important să avem grijă să schimbăm periuța dentară odată la trei luni.”, explică specialista.

Problemele orale netratate pot influența starea generală de sănătate. În acest sens, specialiștii ne recomandă să urmăm o rutină de igienă orală, să consultăm regulat dentistul și să adoptăm un stil de viață sănătos.

Ana Stegarescu

Ana Stegarescu

Autor

Citește mai mult