Politic

Mihai Popșoi va efectua o vizită oficială în România

Noul ministru al Afacerilor Externe, Mihai Popșoi, va efectua prima sa vizită oficială în România pe data de 5 februarie. El a declarat în cadrul emisiunii „La 360 de grade” de Radio Moldova că este necesară pentru a valida o dată în plus relația cu țara vecină.

„Deschiderea și generozitatea României, atât în perioada pandemică cât și în contextul războiului crizei energetice a fost de-a dreptul fenomenală și le vom fi mereu recunoscători fraților noștri pentru acest lucru. Vom clădi această temelie în continuare așa încât să fie imposibil de zdruncinat vreodată. Același lucru este valabil și cu alți parteneri de-ai noștri (...). România este principalul avocat și partener al nostru de integrare europeană”.

Amintim că viceprim-ministrul, ministrul Afacerilor Externe Mihai Popșoi, a depus astăzi jurământul de învestire în prezența președintei, Maia Sandu, și a prim-ministrului Dorin Recean.

După depunerea jurământului de învestire, oficialul a subliniat că continuarea dialogului și a relațiilor de parteneriat strategic cu România, SUA, Bruxelles, Ucraina, sunt câteva dintre prioritățile sale în acest mandat.

Viorica Rusica

Viorica Rusica

Autor

Citește mai mult