Politic

Protest anti-guvernare organizat de partidul Renaștere în fața Parlamentului

Membri și simpatizanți ai Partidului „Renaștere”, afiliat grupării Șor, au organizat astăzi un protest anti-guvernare în fața Legislativului, înainte de începerea ședinței plenare. Zeci de persoane au fost aduse organizat din mai multe raioane.

facebook/ Partidul politic „Renaștere”
Sursa: facebook/ Partidul politic „Renaștere”

Manifestația a durat puțin peste o oră, timp în care cei adunați au scandat lozinci împotriva guvernării și și-au exprimat nemulțumirea față de mai multe probleme economice și sociale. Liderul partidului de guvernare susține că protestul a fost organizat la indicația Kremlinului.

De dimineață, mai multe autocare cu oameni care veneau la protestul din capitală au fost oprite de polițiști. Organizatorii s-au arătat nemulțumiți de acest lucru.

„Au blocat transportul, de la nord la sud. Am venit aici să protestăm pașnic. Salariile nu sunt decente, altora nu le ajunge un loc de muncă și multe alte lucruri nu ne ajung, ceea ce nu face actuala guvernare, nu se preocupă absolut deloc”, a declarat Vasile Bolea, membru al Partidului „Renaștere”.

Reprezentanții partidului de guvernare susțin că manifestația a fost organizată la indicația Kremlinului.

„Kremlinul i-a scos la lucru, probabil, i-a văzut că cam s-au așezat așa după sărbători, pe vechi și pe nou, și probabil, le-au spus să iasă la lucru să arate că-și merită banii. O companie penală care încearcă să destabilizeze situația, sunt sigur că nu le va reuși. Oamenii înțeleg foarte bine cine-s bandiți și bandiții au un nume. Noroc de baloane, dacă nu erau baloanele, arătau tare puțini, dar așa, baloanele au compensat”, a menționat Igor Grosu, președintele Parlamentului.

Protestul a durat puțin peste o oră. Organizatorii și-au exprimat speranța că aceasta este ultima sesiune a Parlamentului și au chemat și alte forțe politice să se alăture protestelor, care, potrivit reprezentanților Partidului „Renaștere”, vor continua.

facebook/ Partidul politic „Renaștere”
Sursa: facebook/ Partidul politic „Renaștere”

Citește mai mult