Economic

Carburanții continuă să se scumpească. ANRE explică majorările

Carburanții continuă să se scumpească în Republica Moldova. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a stabilit astăzi noile prețuri plafon la carburanți pentru ziua de vineri, 9 februarie.

Potrivit ANRE, vineri, un litru de benzină cu cifra octanică A95 va fi vândut la pompă cel mult cu 24 de lei și 31 de bani, cu patru bani mai mult decât astăzi. Motorina va costa 22 de lei și 39 de bani, cu nouă bani mai mult decât joi.

ANRE precizează într-un comunicat de presă că creșterea prețurilor la carburanți este influențată de majorarea cotațiilor la bursele internaționale.

„În ultima lună, cotațiile Platts la benzină au crescut cu 13%, de la 720 de dolari până la 815 dolari pentru o tonă. În cazul motorinei, creșterea este de 15%, de la 740 până la 855 de dolari pentru o tonă. În consecință, prețurile la carburanți s-au majorat constant ajungând până la valorile înregistrate ultima dată în intervalul lunilor octombrie-noiembrie 2023, atunci când cotațiile Platts se aflau la același nivel”, precizează ANRE.

Daniela Savin

Daniela Savin

Autor

Citește mai mult