Regional

Un caz de pestă porcină africană a fost confirmat în raionul Cahul

Pe teritoriul raionului Cahul a fost instituită carantină pe o perioadă de 45 de zile, după ce a fost depistat un caz de pestă porcină la un mistreț, găsit mort în zona de frontieră, în apropierea localității Zîrnești.

Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale a raionului Cahul, care s-a convocat ieri, 7 februarie, în ședință extraordinară. Membrii Comisiei au aprobat un plan de măsuri și restricții pentru eradicarea și prevenirea răspândirii pestei porcine africane.

Cetățenii sunt îndemnați să respecte regulile impuse de autorități pentru a preveni extinderea focarelor de pestă porcină.

„Este esențial ca toți cetățenii să fie conștienți de importanța respectării restricțiilor și a măsurilor stabilite pentru a preveni extinderea focarelor de pestă porcină africană. Colaborarea activă dintre autorități și comunitate este crucială pentru limitarea riscului de transmitere a virusului și protejarea efectivelor porcine”, se arată în comunicatul plasat pe pagina Consiliului Raional Cahul.

Citește mai mult