Sport

Medalii inedite la Jocurile Olimpice de la Paris

Sportivii moldoveni care vor participa la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris vor avea ocazia de a cuceri medalii cu un design ieșit din comun. Organizatorii marelui eveniment sportiv au prezentat oficial medaliile ce vor avea încorporate bucăți originale din Turnul Eiffel. Fragmentele, rămase după o renovare, cântăresc 18 grame și sunt în formă de hexagon, imitând harta Franței.

edition.cnn.com
Sursa: edition.cnn.com

"Desigur, să cucerești o medalie de aur este ceva incredibil. Dar ne-am dorit să adăugăm un element francez și credem că anume Turnul Eiffel ar fi "cireașa de pe tort". Așa ne-a apărut ideea. Este ceva incredibil să pleci acasă cu medalia de aur și o părticică a istoriei Franței, deoarece Turnul Eiffel este cunoscut în întreaga lume." a spus membrul comitetului organizator al Jocurilor Olimpice de la Paris, Joachim Roncin.

"Atleții vor face multe sacrificii pentru a obține aceste medalii, vor fi mândri să le aibă la gât, pentru că vor simți că au o parte a Parisului aproape de inimă. Este ceva grozav! Nu cred că cineva își poate închipui ce vor simți acei sportivi." a declarat șeful unei companii de bijuterii, Benoit Verhulle.

O medalie de aur cântărește 529 de grame, însă e făcută preponderent din argint, conținând, de fapt, doar 6 grame de aur. Medalia de argint are greutatea de 525 de grame. Cea de bronz e de 455 de grame, fiind vorba de un aliaj din cupru, staniu și zinc.

Jocurile Olimpice de vară de la Paris se vor desfășura la vară, între 26 iulie și 11 august. Republica Moldova are deocamdată 7 sportivi calificați. Aceștia sunt canotorii Serghei Tanovschi, Daniela Cociu și Maria Olărașu, luptătoarele Anastasia Nichita și Irina Rîngaci, arcașul Dan Olaru, dar și Alisa Glinca, sportivă care va concura în proba de călărie.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult