Sport

Kobe Bryant are statuie

Legenda baschetului, Kobe Bryant, are statuie în fața arenei echipei Los Angeles Lakers. Monumentul din bronz are mai mult de 5 metri înălțime, cântărește 1,8 tone și îl înfățișează pe Bryant ieșind de pe teren după reprezentația sa emblematică de 81 de puncte într-un meci cu Toronto Raptors din ianuarie 2006.

lamag.com
Sursa: lamag.com

"Sunt foarte recunoscătoare tuturor celor care m-au ajutat la crearea și dezvăluirea acestei statui. Să vă mai spun un lucru. Kobe a ales poza pentru statuie așa că, dacă cuiva nu-i place, e problema lui." a spus Vanessa Bryant, soția regretatului sportiv.

"Această statuie îl întruchipează pe Kobe, dar să știți că așa arată excelența. Așa arată disciplina. Așa arată angajamentul, dar și dragostea familiei." a declarat legendarul baschetbalist Kareem Abdul-Jabbar.

Jucătorii și antrenorul echipei Los Angeles Lakers au fost prezenți și ei la eveniment.

"A fost idolul meu. Din copilărie, am fost fanul echipei Lakers și fanul lui Kobe. Îl apreciez, a avut o semnificație mare pentru mine și pentru baschet, în general." a spus jucătorul lui L.A. Lakers, Austin Reaves.

"Este încă greu. Ne lipsește. Am văzut-o pe soția și familia lui, pe mulți dintre cei care i-au fost prieteni, colegi sau coechipieri. A fost grozav să îi văd pe toți acei oameni care au venit la dezvăluirea statuiei, un moment frumos." a afirmat antrenorul Darvin Ham.

Este prima dintre cele trei statui care vor create pentru a-l onora pe cel mai bun marcator din istoria echipei Los Angeles Lakers. Kobe Bryant a decedat împreună cu fiica Gianna și alți 7 oameni într-un accident aviatic în ianuarie 2020.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult