Electorala

Alegeri repetate în comuna Bubuieci. Câte persoane și-au expus dreptul la vot până la ora 15:00

UPDATE: 1 082 de alegători s-au prezentat la urnele de vot până la ora 15:00, în comuna Bubuieci din municipiul Chișinău. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, procesul de vot decurge fără incidente, iar secțiile de vot se vor închide la ora 21:00.

UPDATE: 564 de alegători s-au prezentat la vot până la ora 12:00 în comuna Bubuieci, anunță Comisia Electorală Centrală. Procesul de vot decurge fără incidente, iar secțiile de vot se vor închide la ora 21:00.

Aproximativ opt mii de cetățeni cu drept de vot din comuna Bubuieci, municipiul Chișinău, sunt așteptați astăzi, 11 februarie, la urnele de vot pentru a-și alege primarul. Potrivit Comisiei Electorale Centrale, până la ora 09:00, dreptul la vot a fost exercitat de către 112 alegători sau 1,28% din cei înscriși în listele electorale de bază.

În localitate sunt deschise patru secții de votare. Alegătorii care nu se pot deplasa la secția de votare pot solicita urna de vot mobilă la domiciliu până la ora 14:00. Votarea se va încheia la ora 21:00.

Totodată, CEC precizează că pentru comuna Bubuieci s-au tipărit 7 957 de buletine de vot, dintre care 7 298 în limba română și 659 în limba rusă. În buletinele de vot figurează șase concurenți electorali.

Candidatul pentru funcția de primar se consideră ales dacă a întrunit mai mult de jumătate din voturile valabil exprimate ale alegătorilor care s-au prezentat la urnele de vot”.

Amintim că CEC a anulat rezultatele alegerilor din primul tur, la care a învins Leonid Umaneț, după ce Ministerul Educației și Cercetării a anunțat că acesta nu ar deține diploma de studii medii de cultură generală - o condiție obligatorie pe care trebuie să o întrunească pretendenții la funcții elective.

Citește mai mult