Sport

Aur pentru Republica Moldova! Dimitriana Bezede s-a clasat pe primul loc în Campionatul Balcanic

Sportiva Dimitriana Bezede a câștigat medalia de aur la proba de aruncare greutăți în cadrul Campionatului Balcanic de Atletism în Sală, care a avut loc în Turcia. Bezede a reușit să arunce greutatea la o distanță de 17,86 metri, ceea ce i-a adus locul cel mai înalt pe podium. Următorul rezultat în clasament a fost de 16,80 m, stabilit de reprezentanta Turciei.

Sportiva face astfel pași siguri spre calificarea la Jocurile Olimpice de la Paris din luna august a acestui an. Următoarele șanse de a se califica vor fi la Campionatul național care va avea loc la Chișinău pe 17 februarie, Campionatul mondial în sală Glasgow/UK din 1 martie și Cupa Europei de aruncări Leiria/POR.

Potrivit Poliției de Frontieră, la Campionatul balcanic în sală a participat și sportiva Anna Berghii, unde s-a evidențiat la proba de alergare 400 m.

Cu toate că rezultatele sale au fost mai modeste, noi apreciem spiritul sportiv al fiecărui membru al echipei noastre. Eforturile voastre în lumea sportului de performanță aduc onoare și mândrie nouă și întregii țări”, menționează reprezentanții Poliției de Frontieră.

Deplasarea la Campionatul balcanic de la Istanbul s-a realizat cu susținerea financiară a Ministerului Educației și Cercetării.

Citește mai mult