Electorala

Alegeri repetate în comuna Bubuieci. Ce așteptări au locuitorii de la alegerile de astăzi

Locuitorii din Bubuieci au fost chemați repetat la urne pentru a-și alege primarul. Se întâmplă după ce, în urma alegerilor locale generale din noiembrie anul trecut, Comisia Electorală Centrală a refuzat să valideze mandatul lui Leonid Umaneț, din partea Partidului Mișcarea Alternativă Națională, pe motiv că au fost constatate încălcări la înregistrarea acestuia în cursă. În total, șase candidați se luptă pentru fotoliul de primar al comunei. Este vorba de aceeași concurenți electorali din primul tur, cu excepția lui Umaneț care a fost exclus.

Pentru scrutinul repetat, în Bubuieci au fost deschise patru secții de votare. La urne sunt așteptați aproape 8 mii de alegători. Până la ora 19:00 și-au exercitat dreptul la vot 1 528 de persoane.

Oamenii din comuna Bubuieci ne-au spus că au votat pentru un viitor mai bun și prosper. Totodată, aceștia se arată încrezători că lucrurile se vor schimba în bine în localitatea lor.

„Pentru ceva mai bun, sperăm ca satul nostru să meargă înainte și să se ridice. Trebuie să fie mai atenți, ca să vedem cine vine ca și candidat și dacă merită, se vede că domnul precedent nu merita, la noi se întâmplă așa lucruri. Important fiecare să fie conștient și să aleagă ceea ce simte”.

„Am votat așa ca în Bubuieci să fie o claritate în sfârșit, pentru lucrurile bune care se fac și care se vor face. Dă Doamne ca astăzi să fie cu succes, să terminăm lupta asta până la capăt. A trebuit de la început să rezolve problema cu domnul că nu are studii și atunci avea să fie mai clar de la început, dar lasă să fie și acum, să terminăm odată”.

„Am votat pentru o comună dezvoltată, cu drumuri bune, cu deservire omenească. Asta cu diplomele nu se începe de la noi, sunt și în conducerea mare a țării cu diplome false, pentru o primărie asta e fleac”.

„Pe listele electorale la secția noastră avem 3 315 alegători. La moment au votat în jur de 250.Sunt mai puțini ca la precedentul scrutin. Incidente nu am avut”, a declarat președintele secției de votare, Vera Rotaru.

Mișcarea Alternativă Națională a venit cu o reacție prin care condamnă desfășurarea repetată a scrutinului. În comunicatul emis de formațiune se menționează că alegerile de astăzi ar fi ilegale și că lui Leonid Umaneț i-a fost furat mandatul de primar.

Amintim că, în data de 26 ianuarie, Comisia Electorală Centrală a declarat nule rezultatele alegerilor pentru fotoliul de primar în comuna Bubuieci. Potrivit CEC, la baza acestei decizii a stat o hotărâre a Curții de Apel Chișinău prin care s-a constatat încălcări la înregistrarea în cursă a lui Leonid Umaneț.

Totul a pornit de la o sesizare depusă de Ministerul Educației la Centrul Național Anticorupție, conform căreia, Umaneț nu are atestat care să confirme că a finalizat studiile generale, fapt incompatibil cu funcția de primar.

Citește mai mult