Internațional

Ucraina a doborât 14 din cele 17 drone rusești lansate în timpul nopții

Sistemul de apărare antiaeriană al Ucrainei a distrus 14 din cele 17 drone lansate de Rusia duminică noaptea și o rachetă de croazieră Kh-59, a anunțat luni dimineață armata ucraineană, potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Într-un mesaj pe Telegram, forțele aeriene ucrainene au menționat că Rusia a lansat și rachete sol-aer cu rază lungă S-300, fără a preciza dacă țintele au fost atinse.

Guvernatorul regiunii ucrainene Harkov, Olah Sinehubov, a afirmat duminică seară că Rusia a atacat regiunea sa cu rachete lansate de pe sistemele S-300 din regiunea rusă Belgorod, frontalieră cu Ucraina.

El a adăugat că, potrivit informațiilor preliminare, nu există victime, dar că au fost avariate fațadele unor clădiri non-rezidențiale.

La rândul său, guvernatorul regiunii Dnipropetrovsk, Serhii Lisak, a declarat că Rusia a atacat cu drone orașul Pavlohrad. Nu s-au înregistrat victime umane, dar unele părți ale orașului au rămas fără energie electrică.

Informațiile nu au putut fi verificate de Reuters din surse independente.

Atât Rusia, cât și Ucraina și-au intensificat atacurile aeriene în ultimele luni de-a lungul liniei frontului, țintind infrastructura esențială militară, energetică și de transport a inamicului.

Citește mai mult