Sport

"Elefanții" au cucerit Cupa Africii! Coasta de Fildeș a învins în marea finală Nigeria

Echipa națională de fotbal a Coastei de Fildeș a câștigat Cupa Africii pe Națiuni, competiție pe care a și găzduit-o. Ivorienii au învins în marea finală reprezentativa Nigeriei cu scorul de 2-1 după ce au fost conduși cu 0-1.

Nigeria a preluat conducerea din minutul 38 prin golul marcat de fundașul William Troost-Ekong. Coasta de Fildeș a egalat prin Franck Kessié în minutul 62, iar golul victoriei a fost înscris de Sébastien Haller în minutul 81.

Ivorienii au cucerit astfel al treilea lor titlu continental, după cele din 1992 și 2015 și după ce au mai disputat finale în 2006 și 2012. Suporterii din întreaga țară au invadat străzile localităților pentru a sărbători marea victorie.

Cucerirea trofeului de către Coasta de Fildeș părea improbabilă după ce ivorienii au fost surclasați de Guineea Ecuatorială cu 0:4 într-un meci din grupă, înfrângere care a provocat demiterea selecționerului Jean-Louis Gasset. ''Elefanții'', conduși de interimarul Emerse Fae, și-au revenit după calificarea cu emoții de pe locul al treilea din grupă.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult