Social

Caz suspect de rujeolă în capitală. Copilul de 6 luni al unei familii din Ucraina, internat la terapie intensivă

Încă un caz suspect de rujeolă a fost înregistrat în capitală. Este vorba de un copil de 6 luni al unei familii refugiate din Ucraina. Anunțul a fost făcut de șeful adjunct al Direcției Asistență Medicală și Socială din cadrul Primăriei Chișinău, Vladimir Bolocan, în cadrul ședinței săptămânale de luni, 12 februarie. Potrivit acestuia, copilul este internat la Spitalul Clinic Municipal de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă” și primește tratamentul corespunzător.

„Mai avem un caz suspect de rujeolă la un copil al unei familii de refugiați. La moment, copilul născut în anul 2023 este internat la Spitalul Clinic Municipal de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”. Totodată, prin intermediul medicului de familie din sectorul Botanica încercăm să monitorizăm starea de sănătate a părinților. Aceștia nu au prezentat date cu privire la vaccinarea împotriva rujeolei. Așteptăm confirmarea acestei maladii”, a spus Vladimir Bolocan.

Responsabilul îndeamnă părinții să vaccineze copiii împotriva rujeolei.

Amintim că vineri, 9 februarie, Agenția Națională pentru Sănătate Publică a raportat un nou caz de rujeolă înregistrat la un copil cu vârsta de cinci luni. Potrivit sursei, cazul este de import. Copilul împreună cu părinții a fost în România în perioada 11-24 ianuarie. Acesta nu a fost vaccinat împotriva rujeolei deoarece nu a atins vârsta eligibilă pentru vaccinare.

Citește mai mult