Social

Serghei Tomșa, desemnat în calitate de director interimar al CFM

Serghei Tomșa va asigura interimatul funcției de director general al Căii Ferate din Moldova pentru o perioadă de tranziție. Anunțul a fost făcut de Agenția Proprietății Publice. Decizia a fost luată în legătură cu faptul că, marți, 13 februarie, este ultima zi de mandat a domnului Oleg Tofilat în calitate de director general al Î.S. „Căile Ferate din Moldova”, ca urmare a aprobării cererii de demisie depuse la finalul lunii ianuarie curent.

Amintim că Oleg Tofilat a demisionat din funcția de director al întreprinderii „Calea Ferată din Moldova” pe 29 ianuarie. Într-o postare pe Facebook, Tofilat a evidențiat trei principale motive care l-au determinat să-și prezinte demisia. În primul rând, el a exprimat îngrijorarea profundă cu privire la continuitatea activităților CFM, subliniind necesitatea de lichiditate și proficiență operațională.

Directorul a subliniat că instrumentele corporative de care dispune nu sunt suficiente pentru a satisface aceste condiții, iar măsurile esențiale, cum ar fi capitalizarea și vânzarea activelor ne-operaționale, sunt în responsabilitatea factorilor de decizie politici.

Citește mai mult