Internațional

Rusia atacă Ucraina cu drone și rachetă de croazieră, în timp ce construiește o linie de apărare în regiunea ocupată Donețk

Rusia a atacat Ucraina cu 17 drone, dintre care 14 au fost distruse. Inamicul a lansat și o rachetă de croazieră, au anunțat Forțele Aeriene Ucrainene. Harkovul a fost din nou ținta atacurilor, informează autoritățile locale. Regiunea a fost bombardată cu rachete din regiunea rusă Belgorod. Între timp, Federația Rusă a construit în regiunea ocupată Donețk o linie de apărare din două mii de vagoane pentru a se proteja de atacurile Ucrainei.

hromadske.ua/ Harkovul în ruine
Sursa: hromadske.ua/ Harkovul în ruine

HARKOVUL, ÎN RUINE

În urma bombardamentelor din Harkov, nu au fost înregistrate victime. Totuși, fațadele unor clădiri au fost distruse. Oamenii de acolo spun că sunt norocoși că au rămas în viață.

VOX: „Noaptea uneori nu pot dormi, pentru că se aud bubuituri. Atunci mă ascund.”;

„Ieri eram la serviciu când am auzit explozii, dar am continuat să lucrez. Vreau să spun că m-am obișnuit și deja nu îmi este frică.”;

„Este înfricoșător. Când se aud sirenele sau dacă vreo rachetă zboară pe cer, noi încercăm să ieșim în hol sau să mergem într-un adăpost.”

Din cauza bombardamentelor agresorului, au izbucnit mai multe incendii în zonele rezidențiale.

VOX: „Suntem îngrijorați. Pornim alarma atunci când se aud sirenele, pentru ca oamenii să se ascundă. Au fost cazuri când au avut loc două atacuri la rând. Din păcate, astfel am pierdut câțiva membri ai personalului.”;

„Acesta este războiul și noi înțelegem unde suntem și la ce să ne așteptăm. Putin a crescut o generație care ucide oamenii din plăcere. Asta am văzut la Bucea, la Izium și asta vedem acum. Europa trebuie să înțeleagă că dacă nu vom opri Rusia aici, ea va merge în Europa.”

RUSIA SE APĂRĂ DE UCRAINENI

Între timp, experții de la Institutul pentru Studiul Războiului notează că Rusia a construit o linie de apărare de 30 de kilometri formată din peste două mii de vagoane în estul Ucrainei. Așa-zisul „Tren-Țar” din regiunea ocupată Donețk, situat între localitățile Olenivka și Volnovaha, va servi drept linie de apărare împotriva viitoarelor ofensive ale ucrainenilor. Construcțiile ar fi durat aproximativ nouă luni, iar linia de cale ferată se află la circa șase kilometri de front. Analiștii au remarcat că agresorul a obținut câștiguri neînsemnate în zonă.

voennoedelo.com/ Așa-zisul „Tren-Țar” («царь-поезд»)
Sursa: voennoedelo.com/ Așa-zisul „Tren-Țar” («царь-поезд»)

Citește mai mult