Eurovision

Astăzi vom afla cine ne va reprezenta țara la Eurovision. Finala Națională, transmisă în direct, pe Moldova 1

A sosit clipa adevărului! Astăzi, vom afla cine va reprezenta Republica Moldova la concursul Eurovision. Nu rata clipe de neuitat în compania celor mai talentați artiști! Fii cu ochii pe Moldova 1, începând cu 19:00.

În premieră, evenimentul de excepție va fi transmis pe pagina oficială a Eurovision și pe canalul Youtube al organizatorilor.

De asemenea, show-ul va fi transmis în direct și la alte șase posturi TV din 11 țări. Astfel, Finala Națională a Eurovision va putea fi vizionată de către telespectatorii din Belgia, Țările de Jos, Luxemburg, Austria, Germania, Suedia, Spania, Israel, Irlanda, Italia, Marea Britanie.

În finală vor fi prezentate cele 11 piese calificate în competiție, în ordinea stabilită prin tragere la sorți pe 17 ianuarie 2024.

În plus, o Ediție Specială dedicată pregătirilor și culiselor Finalei Naționale va fi transmisă în direct la Moldova 1 începând cu ora 18:30.

Noutățile frumoase se țin lanț! Finala Națională Eurovision 2024 va fi încununată de prezența legendarei formații românești HOLOGRAF, aducând în prim-plan experiența și talentul inconfundabil care au consacrat-o pe parcursul deceniilor. Cu hituri precum „Să nu-mi iei niciodată dragostea” sau „Primăvara începe cu tine”, formația a cucerit inimile a milioane de fani, demonstrând o versatilitate și o profunzime artistică care au rezistat timpului.

Punctajul va fi acordat în proporție de 100% de către juriu. Componența echipei de jurizare va fi făcută publică astăzi. Juriul va fi format dintr-un număr impar de membri (minim 3, maximum 5) și va fi diferit de cel din Finala Națională. Conform Regulamentului, criteriile de apreciere ale pieselor sunt: linia melodică, originalitatea piesei și interpretarea.

Eurovision Song Contest 2024 va avea loc la Malmö, Suedia, ca urmare a victoriei de anul trecut a interpretei Loreen, cu piesa „Tattoo”. Semifinalele vor avea loc pe data de 7 și 9 mai, iar țara câștigătoare va fi desemnată în cadrul finalei de pe 11 mai.

Anul trecut, Republica Moldova a fost reprezentată de Pasha Parfeni, care s-a clasat pe locul 18 în marea finală, cu piesa Soarele și Luna. Cel mai bun rezultat al Moldovei la Eurovision a fost în anul 2017, atunci când trupa SunStroke Project a obținut locul 3, cu piesa Hey mamma.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult