Eurovision

LIVE TEXT // Finala Națională Eurovision 2024. Natalia Barbu va reprezenta Republica Moldova pe scena de la Malmo

Natalia Barbu cu piesa „In the middle” a câștigat Finala Naționala Eurovision Song Contest 2024 și va reprezenta Republica Moldova la Concursul Internațional ce se va desfășura în luna mai în Suedia. Reprezentanta Republicii Moldova va urca pe scena de la Malmo în prima semifinală din 7 mai. În Finala Națională, organizată de postul public de televiziune Moldova 1, au concurat 11 piese muzicale.

Natalia Barbu a mai reprezentat Republica Moldova la Eurovision în anul 2007 cu piesa „Fight”. Interpreta s-a clasat pe locul 10, cu un total de 109 puncte.

Actualizare 21:46 În urma comasării voturilor, Natalia Barbu și Valeria Pasha au adunat câte 22 de puncte.

Actualizare 21:44 Valeria Pasha cu piesa „Anti-Princess” a fost favorita publicului. Aceasta a acumulat 4771 de voturi, urmată de Natalia Barbu pentru care au votat 2421 de spectatori. Pe locul trei s-a clasa Iulia Teleucă cu piesa „Runaway”.

Actualizare 21:41 Juriul anunță punctajul. Natalia Barbu cu piesa „In the middle” a acumulat 60 de puncte din partea juriului.

Stop televoting! Doar câteva clipe ne despart de la momentul în care vom afla cine pleacă la Malmo.

Actualizare 20:38 Iată și surpriza serii! Trupa „Holograf” din România este acum în studio Moldova 1 și cântă pentru fanii Eurovision, publicul din Republica Moldova.

Actualizare 20:20 START TELEVOTING

După ce a fost anunțat de către gazdele evenimentului START TELEVOTING, pe ecran va apărea QR codul. Cei de acasă vor vedea numărul piesei, iar alături QR codul.

După scanarea codului, telespectatorii vor fi redirecționați spre pagina moldova1.md/eurovision, unde aceștia vor introduce numărul de telefon, care trebuie să fie înregistrat în Republica Moldova. După care, vor primi un cod pe care o să-l introducă pe platformă. Ulterior va apărea lista participanților, din care telespectatori vor alege artistul favorit. Votul este gratuit, dar de pe un număr de telefon poate fi efectuat doar un singur vot.

Telespectatorii vor primi un cod de confirmare prin SMS, la numărul de telefon înregistrat. După introducerea codului de confirmare pe platformă, telespectatorii vor putea alege piesa preferată din lista celor 11concurenți ai Finalei Naționale. Odată cu implementarea votului online, telespectatorii vor avea la dispoziție mai mult timp pentru a-și exprima opțiunea, fiind acordate, în acest sens, aproximativ 40 de minute.

Actualizare 19:10 A fost anunțată componența juriului:

Elena Stegari, șefa echipei Radio Moldova Tineret, IP Compania „Teleradio-Moldova”;

Liviu Știrbu, compozitor;

Paul Gămurari, președinte al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor;

Andrei Zapșa, director general adjunct, IP Compania „Teleradio-Moldova”;

Aliona Moon, cântăreață;

Carolina Hanganu, notară.

Amintim, telespectatorii pot vota gratuit în regim online. Punctajul va fi acordat concurenților în proporție de 50 la 50 de către juriu și public.

Câștigătorul va merge la Malmo pentru a reprezenta Republica Moldova la Etapa Internațională a concursului muzical Eurovision Song Contest 2024.

Finala Națională poate fi urmărită live pe Moldova 1, site-urile: www.eurovision.md și www.moldova1.md, pe pagina de Facebook Eurovision Moldova, Moldova1, Compania „Teleradio-Moldova” și pagina oficială de YouTube TRM și YouTube Eurovision Song Contest.

Carolina Străjescu

Carolina Străjescu

Autor

Citește mai mult