Internațional

SUA vor adopta „sancțiuni majore” împotriva Moscovei în urma decesului în închisoare al opozantului rus Aleksei Navalnîi

Statele Unite ale Americii vor adopta vineri o serie de „sancțiuni majore” împotriva Moscovei în urma decesului în închisoare al opozantului rus Aleksei Navalnîi, a anunțat marți Casa Albă, informează AFP, preluată de Agerpres.

Fox News
Sursa: Fox News

„La inițiativa președintelui Biden, vom anunța vineri un set de sancțiuni majore pentru a trage Rusia la răspundere pentru ceea ce i s-a întâmplat lui Navalnîi”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională al Casei Albe.

Kirby a precizat că aceste noi sancțiuni răspund de asemenea „tuturor acțiunilor (Moscovei) care se înscriu în acest război crud și brutal care face ravagii de doi ani” în Ucraina.

Moartea lui Navalnîi, 47 de ani, într-o închisoare îndepărtată din regiunea arctică unde ispășea o pedeapsă de 19 ani de închisoare după ce supraviețuise în 2020 unei otrăviri de care el acuza Kremlinul, a fost anunțată vineri de autoritățile ruse. Navalnîi a murit după trei ani de detenție.

Potrivit lui John Kirby, „indiferent care este povestea pe care guvernul rus va decide să o povestească lumii, este clar că președintele Putin și guvernul lui sunt responsabili”.

Citește mai mult