Internațional

Atac nocturn cu drone și rachete lansate de Rusia asupra Ucrainei

În noaptea de 21 februarie, trupele de ocupație rusești au atacat teritoriul Ucrainei cu drone și rachete. După cum au raportat Forțele Aeriene din regiunea Rostov inamicul a lansat o rachetă antiaeriană ghidată S-300 și patru rachete de croazieră X-22, din regiunea Belgorod X-59, iar din Primorsko-Akhtarsk - 19 drone de atac de tip „Shahed".

„Ca urmare a activității de luptă, au fost distruse rachete de aviație ghidate și 13 din cele 19 drone „Shahed" din cadrul regiunilor Harkov, Dnipropetrovsk, Zaporizhzhya și Donețk”, a declarat în cadrul Departamentului.

Pentru a respinge atacul, forțele de apărare ucrainene au atras unități de rachete antiaeriene, grupuri de foc mobile și echipamente de război electronic.

Șefa centrului de presă al Comandamentului Operațional Sud, Nataliya Gumenyuk, a avertizat asupra riscului ca Rusia să se pregătească pentru un nou atac masiv asupra Ucrainei.

Forțele aeriene armatei Ucrainei au declarat că Rusia modernizează dronele de atac și continuă să crească producția acestora. Sancțiunile occidentale ar putea opri acest lucru.

Experții susțin că eficiența apărării aeriene ucrainene a scăzut recent - ponderea Shaheds distruse a scăzut cu 33% în ultimele săptămâni.

Citește mai mult