Regional

Locuitorii din satul Răscăieți continuă tradiția plantării unei păduri împletite

În raionul Ștefan Vodă, locuitorii din Răscăieți continuă tradiția începută anul trecut - plantarea unei păduri împletite. La data de 17 februarie, aproximativ 50 de localnici s-au adunat în piața localității pentru a contribui la o acțiune ecologică. Ideea a venit din partea unui consătean stabilit în Marea Britanie.

Facebook.com
Sursa: Facebook.com

Acum un an, în satul Răscăieți din raionului Ștefan Vodă, au fost plantați 100 de copaci împletiți. În ciuda condițiilor secetoase, copacii au rezistat și s-au dezvoltat într-o simbioză perfectă cu mediul lor înconjurător.

Comunitatea locală și-a propus plantarea a peste 1000 de copaci în acest an. Determinați și motivați de dorința de a face o schimbare pentru viitorul lor și pentru mediu.

Andrei Rudenco, stabilit în Marea Britanie spune că ideea de a planta copaci împletiți a apărut în timpul pandemiei cu scopul de a atrage turiști pentru a dezvolta localitatea. Crearea unei păduri împletite, ar deveni o atracție unică, oferind un peisaj remarcabil.

„Anul trecut am plantat 100 de copaci, dintre care în proporție de 70 la sută, s-au prins. Anul am împletit peste 300 de copaci , ceea ce este un rezultat foarte bun. Ideea a apărut acum câțiva ani, în pandemie. Vorbisem cu prietenii și ziceam că trebuie să facem ceva în sat pentru a atrage turiști. Scopul final este de a atrage turiști pentru a dezvolta satul”, spune Andrei Rudenco.

Doina  Pozdirca

Doina Pozdirca

Autor

Citește mai mult