Internațional

Rusia intensifică atacurile aeriene asupra Ucrainei, în timp ce Statele Unite anunță noi sancțiuni

Peste 260 de mii de militari sunt antranați în acest moment de-a lungul liniei frontului ucrainean. Cel puțin așa arată estimările agențiilor internaționale, care mai notează că Moscova e gata să declanșeze o amplă ofensivă, în condițiile în care își concentrează forțele și testează apărarea ucraineană pe cinci direcții. Între timp, după moartea opozantului Alexeni Navalnîii, Statele Unite anunță un pachet de sancțiuni împotriva Kremlinului.

unian
Sursa: unian

Ucrainenii spun că viața lor de după război s-a schimbat mult. Aceștia trăiesc cu frica în sân, pentru că în orice moment pot fi atacți. Pe măsură ce armata moscovită lansează zilnic drone asupra infrastructurii civile, oamenii se plâng că nu pot trăi în liniște.

„Prima explozie ne-a doborât la pământ. I-am spus soției mele că trebuie să fugim. Am rămas practic fără casă. Tocmai deschideam ușa când a avut loc a doua explozie. Din cauza undei de șoc, am căzut jos. Ferestrele s-au spart și sticlele au căzut peste soția mea. Unii oameni chiar au avut mult de suferit. Puteți să intrați la balcon să vedeți în ce stare este. Uitați-vă. Acestea sunt consecințele bombardamentului rusesc”.

„Stăteam în această poziție când a avut loc explozia. M-am târât pe jos, pentru ca să nu mă rănesc. Copilul meu era în cameră. Locuim aici singuri, dar ne-am speriat foarte tare, a fost foarte înfricoșător. Nu ne-am ales cu leziuni, pentru că explozia a avut loc departe de noi. Totuși casa s-a ales cu fisuri. Lovitura a fost puternică”.

Totodată, inamicul a lansat peste noapte șase rachete și 19 drone de atac asupra Ucrainei, potrivit armatei din țara vecină. Sistemele de apărare aeriană au doborât 13 drone și o rachetă în regiunea Poltava.

Citește mai mult