Internațional

Premierul israelian Netanyahu afirmă că războiul „împotriva Hamas” va dura: Suntem dispuși să mergem un drum lung

Războiul cu Hamas nu se va opri până când Israelul nu-și va atinge toate țintele, va elimina gruparea teroristă și va elibera ostaticii. Este opinia premierul Benjamin Netanyahu, în timp ce ONU spune că situația umanitară din Gaza este aproape la limită, iar autoritățile palestiniene anunță că peste 29 de mii de oameni și-au pierdut viața de la începutul confruntărilor.

Oamenii din Gaza spun că nu mai au produse alimentare sau lemne pentru a se încălzi.

„Noi obținem puțină pânie, una sau două. Trăim înghesuiți, sunt aproape 23 de persoane în cortul meu. Primesc un pachet cu produse alimentare, apoi mă întorc după-amiaza pentru altul”.

„Venim la brutărie ca să cumpărăm, dar totul este scump. Nu avem nici lemn, nici gaz. Situația noastră este foarte rea”.

„Merg la piață doar pentru lucruri esențiale. Acestea sunt scumpe. Chiar și legumele sunt foarte scumpe. Un kilogram de zahăr costă mult. Prețurile lintelor și fasolei sunt mari”.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a promis că va continua ofensiva până când Hamas nu va fi eliminat complet.

„Există presiune internă și externă asupra Israelului pentru a opri războiul înainte de a ne atinge toate obiectivele, inclusiv o înțelegere cu orice preț pentru eliberarea ostaticilor. Vrem cu adevărat să obținem un rezultat. Suntem dispuși să mergem un drum lung, dar nu suntem gata să plătim vreun preț, cu siguranță să nu plătim prețurile iluzorii pe care Hamas ni le cere, ceea ce ar însemna înfrângere pentru Statul Israel”, declară premierul Israelului, Benjamin Netanyahu.

Organizația Națiunilor Unite trage un semnal de alarmă cu privire la situația umanitară din Gaza. Organizația avertizează asupra bilanțului tragic de decese, întrucât lipsa de alimente și răspândirea bolilor agravează situația din regiune. Proiectul de rezoluție privind războiul Israel-Hamas a fost respins de Statele Unite din motiv că ar putea pune în pericol discuțiile dintre SUA, Egipt, Israel și Qatar, care încearcă să medieze o pauză de război și eliberarea ostaticilor ținuți de Hamas.

Citește mai mult