Nemulțumiți de contramandarea întrevederii de la Guvern, agricultorii anunță noi proteste
Agricultorii vor organiza joi mai multe acțiuni de protest cu tehnică agricolă în raioanele țării, nemulțumiți de contramandarea ședinței programate pentru miercuri cu autoritățile de profil. De cealaltă parte, Ministerul Agriculturii declară că este nevoie de timp pentru a se expune pe marginea propunerilor, iar din acest motiv ședința a fost transferată pentru vineri, ora 14:00.
Agricultorul din Căușeni, unul dintre liderii fermierilor protestatari, Sergiu Stefanco a declarat pentru Radio Moldova că este nevoie ca autoritățile să-și asume angajamentele și să accepte propunerile, iar amânarea ședințelor este doar o tărăgănare de timp.
„Protestul va fi organizat în raioane cu depărtarea tehnicii. Nu este necesară această ședință. Este necesar ca Guvernul să recunoască problemă. Soluțiile să fie acceptate și Guvernul trebuie să-și asume. Pentru noi este clar că nu peste noapte o să se rezolve întrebarea. Nu trebuie să ne amâne nouă ședințele de la o zi la alta să ne poarte de nas până băieți o să obosească”, a declarat Sergiu Stefanco.
Toate propunerile formulate de fermierii care protestează în repetate rânduri sunt analizate la modul cel mai serios, a declarat ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, la emisiunea „Spațiul Public” de la Radio Moldova. Oficialul a explicat că ședința programată pentru astăzi a fost amânată pentru vineri, deoarece este nevoie de timp pentru analize detaliate, astfel încât să se expună pe fiecare propunere și să ofere soluții palpabile pentru fermieri.
Amintim că, întâlnirea dintre fermieri și ministrul Agriculturii Vladimir Bolea, programată pentru astăzi a fost transferată pentru vineri, ora 14:00, după ce, ieri, aceștia au declarat că sunt nemulțumiți de soluțiile propuse de autorități.
Reprezentanții Asociației Forța Fermierilor au precizat că în cazul în care noua întrevedere nu se va solda cu rezultatele așteptate, protestele ar putea fi reluate. În același timp, autoritățile susțin că singura soluție, în prezent, este să le ofere agricultorilor credite garantate de stat până la 500 de mii de lei, accesibile începând cu luna martie. Precizăm că în ultimele săptămâni fermierii au organizat mai multe proteste, inclusiv cu blocarea unor tronsoane de drum și a unor puncte de trecere a frontierei.