Sport

Cel mai titrat fotbalist din lume, Dani Alves, a fost condamnat la închisoare

Dani Alves, fostul internațional brazilian, a fost condamnat la 4 ani și 6 luni de închisoare. Judecătorii l-au declarat pe Alves vinovat de agresarea sexuală a unei femei, într-un club din Barcelona, la finalul anului 2022.

Dani Alves are posibilitatea să conteste decizia la Curtea de Justiție din Barcelona și, dacă verdictul tot nu îi va fi favorabil, la Curtea Supremă.

"Acum trebuie să studiem decizia. Trebuie să mă înțelegeți că are 56 de pagini. Dani Alves, cunoaștem. O să insist să facem neapărat apelul.", a menționat avocata lui Alves, Ines Guardiola

În cazul în care decizia va rămâne neschimbată, Dani Alves va sta sub supraveghere timp de 5 ani după ce își va ispăși pedeapsa de 4 ani și jumătate de închisoare cu executare. De asemenea, instanța a stabilit că Dani Alves nu are voie să ia legătura cu victima timp de nouă luni și că trebuie să-i achite daune în valoare de 150 de mii de euro.

"Așa cum spun întotdeauna, este important ca adevărul să iasă la iveală, iar victima a trecut prin suferințe. Acum suntem fericiți și mulțumiți pentru ea.", a declarat David Saenz, avocatul victimei

Scandalul a izbucnit în finalul lunii decembrie a anului 2022, când, aflat în Barcelona, Dani Alves a agresat sexual o femeie într-un club de noapte. Femeia care l-a acuzat pe Dani Alves de agresiune sexuală a declarat vineri, în fața judecătorului, că fotbalistul a închis-o într-o toaletă din zona VIP a clubului din Barcelona, acolo unde a lovit-o și a violat-o.

Radu Galbur

Radu Galbur

Autor

Citește mai mult