Social

Protestul agricultorilor// Drumul de acces spre vama Leușeni a fost deblocat

UPDATE Drumul de acces spre vama Leușeni a fost deblocat, iar circulația mijloacelor de transport reluată în regim normal, anunță Serviciul Vamal al Republicii Moldova

ȘTIREA INIȚIALĂ Drumul de acces spre vama Leușeni a fost blocat de către mai mulți agricultori după ce au reluat acțiunea de protest. Totodată, aceștia intenționează să blocheze încă două puncte vamale. În context, Serviciul Vamal al Republicii Moldova recomandă transportatorilor și călătorilor să opteze pentru vămile alternative disponibile, pentru a evita eventualele neplăceri și întârzieri.

Precizăm că astăzi, la ora 14:00, agricultorii se vor întâlni din nou cu ministrul Agriculturii, Vladimir Bolea pentru a discuta revendicările.

În același timp, fermierii au anunțat că vor continua astăzi, 23 februarie, protestele. Acestea vor avea loc atât în apropierea de postul vamal Leușeni, cât și pe mai multe trasee naționale, care ar urma să fie blocate.

Precizăm că pe 20 februarie, la o ședință la care a participat prim-ministrul Dorin Recean și ministrul Agriculturii și Industriei Alimentare, Vladimir Bolea, fermierilor li s-a propus să acceseze credite garantate de stat de până la jumătate de milion de lei, din luna martie.

Totodată, ministrul Bolea a dat asigurări că problema motorinei din România va fi soluționată în scurt timp. De cealaltă parte, fermierii spun că protestele lor nu au tentă politică, iar revendicările sunt strict economice.

Citește mai mult