Internațional

Viktor Orban: Ungaria va semna un acord privind industria de apărare cu Suedia

Ungaria va semna cu Suedia un acord privind industria de apărare, a declarat premierul ungar Viktor Orban înaintea unei întâlniri cu omologul său suedez Ulf Kristersson, vineri, la Budapesta, în contextul în care Ungaria se pregătește să ratifice în cele din urmă aderarea Suediei la NATO, potrivit Agerpres.

„Vom închide toate chestiunile nerezolvate și vom semna un acord privind industria de apărare, unul serios, ținând cont de dimensiunea Ungariei, și vom stabili, de asemenea, unele decizii sau obiective privind cooperarea militară", a declarat Orban la radioul de stat, fără a oferi detalii.

Cei doi premieri vor susține o conferință de presă vineri, înainte ca parlamentul Ungariei să aprobe cererea Suediei de aderare la NATO într-un vot care este programat pentru luni.

Suedia a solicitat aderarea la alianța transatlantică în urmă cu aproape doi ani, într-o schimbare istorică de politică de la nealiniere determinată de invazia pe scară largă a Rusiei în Ucraina.

Ungaria este singurul membru al NATO care nu a ratificat încă aderarea țării nordice, partidul de guvernământ Fidesz al lui Orban amânând în mod repetat un vot, invocând nemulțumiri față de Suedia, care critică Ungaria pentru bilanțul său privind standardele statului de drept.

Citește mai mult