Sport

Portarul Mile Svilar, eroul echipei AS Roma

AS Roma s-a calificat cu mari emoții în optimile de finală ale Ligii Europei. În meciul-retur, disputat pe Stadio Olimpico din capitala Italiei, "giallo-rossi" au învins formația olandeză Feyenoord Rotterdam abia în seria penalty-urilor de departajare.

facebook.com/officialasroma
Sursa: facebook.com/officialasroma

A fost 1:1 în timpul regulamentar, la fel ca în prima manșă. Oaspeții au deschis scorul deja în minutul 5, prin Santiago Gimenez, iar gazdele au egalat 10 minute mai târziu, prin Lorenzo Pellegrini.

AS Roma a mai avut câteva ocazii bune de gol, dar nu a marcat, nici în timpul regulamentar și nici în prelungiri. S-a ajuns la penalty-urile de departajare, iar erou al partidei a devenit portarul sârb al echipei-gazdă, Mile Svilar, care a respins două lovituri de la 11 metri. Astfel, "giallo-rossi", care au rata numai o dată, s-au impus cu 4:2.

S-a calificat în optimile de finală și o altă formație italiană, AC Milan. "Rosso-nerii", care s-au impus cu 3:0 acasă, în prima manșă cu Stade Rennais, au cedat aseară în returul din Franța, cu 2:3. Eroul meciului a fost Benjamin Bourigeaud de la gazde, autorul unui hat-trick.

Pentru milanezi au marcat Luka Jovic și Rafael Leao.

Un meci spectaculos s-a jucat în Azerbaidjan, acolo unde Qarabag Agdam a cedat în fața echipei portugheze Sporting Braga cu 2:3, dar s-a calificat grație victoriei din deplasare. Azerii au rămas în inferioritate numerică în minutul 57, când Elvin Djafarkuliyev a primit al doilea cartonaș galben pentru un fault dur. Lusitanii au profitat și au marcat două goluri, prin Roger Fernandes și Alvaro Djalo. Iar pentru că în tur Qarabag se impusese cu 4-2, s-a ajuns în prelungiri. Nebunie și aici. Gazdele au redus din diferență, prin Matheus Silva și au trecut în avantaj în suma celor două manșe. Doar că Sporting Braga a înscris de 3:1 prin Simon Banza în minutul 115 și a refăcut status-quo-ul. Când părea că și aici totul se va decide la penalty-uri, Qarabag a evitat, totuși, "loteria". Azerul Nariman Ahund-zade a marcat în minutul 120+2 golul calificării echipei sale în următoarea fază a competiției.

Celelalte echipe calificate în optimile de finală ale Ligii Europei sunt FC Freiburg, Olympique Marseille, Sparta Praga și două formații din Lisabona, Benfica și Sporting.

Dmitri Ciolacu

Dmitri Ciolacu

Autor

Citește mai mult